Odė pavasariui


Pavasaris visada buvo tas metų laikas, kurio aš labai laukdavau. Ne dėl to, kad po jo ateis mokinių laukiama vasara. Ne. Laukiu jo, nes per šį šiltąjį sezoną pradeda žaliuoti pievos ir nutirpsta sniegas. Pradeda žydėti obelys ir pienės, iš kurių paskui pinu vainikus ir maukšlinuosi sau ant galvos. Žodžiu, atbunda gamta ir šiltėja oras. O juk visi žinome, kad šiltas oras visada pakelia nuotaiką ir skatina žmones šypsotis. Juk turbūt nė vienas nesate laimingas šaltą, vėjuotą, purviną rudens popietę eidami iš mokyklos ar parduotuvės. Kad ir kaip aš mylėčiau lietų, negaliu pakęsti purvo, per kurį visada nukenčia mano batai! Nors požieminė "pliurza" yra vienas pirmųjų pavasarinių ženklų, niekas nepyksta, nes žino, kad tai greitai praeis.


Mane visada vesdavo iš proto (gerąja prasme) gaivus vėjo kvapas tiek pavasarį, tiek kitais metų laikais. Būna, išeinu vakare į lauką, pradeda temti, žvaigždės pamažu šoka danguje, medžiai linguoja į taktą,  ir aš įkvepiu į save visą tai - žvaigždes, dangų, laiką, vėjo garsus, lapų šnaresį. Tada manyje kažkas užverda. Pradeda suktis naujos idėjos, svajonės, tikslai, kuriuos privalau užsibrėžti ir pasiekti bet kokia kaina. Tas gaivus oro gurkšnis leidžia suprasti, kad dar gyveni. Kad dar gali juoktis ir verkti. Klausytis muzikos. Sutikti įdomių žmonių. Kad dar gali padaryti kažką, dėl ko paskui galbūt gailėsiesi. Bet tai nesvarbu, nes kaip sakoma, "Geriau gailėtis dėl to, ką padarei, negu gailėtis dėl to, kad nepadarei". Siūlau įkvėpti visa tai. Kad ir dabar, išeikite į lauką, užsimerkite, ir klausykitės muzikos. Muzikos, kurią kuria vėjas ir medžių ošimas.



Myliu pavasarį ir dėl to, kad spinta pasipildo naujais drabužiais ir atgyja spalvų paletė - nusimetu raštuotus megztinius, juodas kelnes, ir pradedu nešioti spalvingas palaidines, marškinius, sijonus (!). Dievinu sijonus, jei tik galėčiau, nešiočiau juos kiekvieną dieną. Jie suteikia mergaitiškumo ir laisvumo, o ir derinti daug įdomiau nei paprastus džinsus ar kelnes.
Kadangi šio pavasario spalvų karalienės yra mėlyna lyg vandenynas, ir geltona lyg bundanti saulė, siūlau papildyti savo garderobą šių spalvų drabužiais - sijonais, suknelėmis, plonais megztukais ir kelnėmis. Bet jeigu Jums tai atrodo per drąsu, visada galite ieškoti tokių atspalvių aksesuarų, kurie papildys, kad ir įprastą džinsų/marškinių derinį. Svarbu, kad jie atspindėtų nuotaiką ir skelbtų visiems, kad "JAU ATĖJO PAVASARIS" !



Tikiuosi, kad ir Jūs mylite šį nuostabų metų laiką kaip ir aš, ir sieksite savo svajonių, rengsitės spalvingai, kol esate jauni, žvalūs ir pilni energijos. Nes juk "Gamtoje pavasaris kasmet. O gyvenime tik kartą".


Gero vakaro! 
Rūta.♥

Komentarai

Rašyti komentarą

Populiarūs šio tinklaraščio įrašai

kada ateina suvokimas, jog gyveni gerai?

šešios stygos vidurnaktį

Tobulas rudens rytas