"Esu toks, koks esu"




Vieną tylų gegužės vakarą, žmogus, su kuriuo bendrauju jau gana seniai, man parašė į feisbuką ir pasiūlė paimti iš jo mažą interviu. Priežastis - jis žino, kad ruošiuosi studijuoti žurnalistiką, tad kodėl nepasipraktikavus? Juk įgytų žinių ir patirties ant pečių nenešiosi.



Pats jis panoro likti anonimu. Galbūt todėl, kad nenori savo asmenybės atskleisti visuomenei, o galbūt todėl, kad nenori apkalbų ar neigiamų nuomonių, todėl aš jo norą gerbiu.
Tad šiandien - mano pirmas tikras interviu apie gyvenimo tikslus, ateitį ir  valios ugdymą.


................................


          ...jis stovi atsirėmęs alkūne į palangę ir nedrąsiai šypsosi, tikėdamasis gerai praleisti laiką ir išgirsti protingų klausimų iš manęs. "Tu gali tai padaryti!" - sakė jis man aną dieną.

                                                                     ("R" būsiu aš)





R. Kodėl šiandien panorai likti anonimu?

Nes nenoriu atskleisti savo tapatybės. Turbūt bijojau, kad galiu prišnekėti nebūtų dalykų ar nesąmonių..Juk žinai kaip kartais būna, o ypač, kai kalbi nepasiruošęs..


R. Tai visgi tau svarbi kitų nuomonė apie tave?

Man nesvarbi kitų nuomonė apie mane. Esu toks, koks esu, darau, kas patinka ir viskas. Juk gyveni savo gyvenimą, darai savo klaidas ir iš jų mokaisi, o ne kitų.



R. Ar tau mokykla yra ta vieta, kurioje jautiesi gerai ir turiningai praleidi laiką?

Mokykla man.. nei šiaip nei taip. Einu todėl, kad reikia, bet mokykla neugdo asmenybės, tą žmogus turi daryti pats. Aišku, mokykla suteikia daug žinių, kurios vėliau pravers gyvenime, bet kartu ir ne tokių svarbių, bet mes nieko negalime padaryti.


R. Kalbant ne apie mokyklą, kokie yra Tavo didžiausi pomėgiai?

Mano didžiausi pomėgiai yra sportuoti bei tobulinti save, savo vidų. Visada stengiuosi atrasti savyje kažką naujo, išlikti optimistišku, ir tada viskas būna labai gerai. 




R.  Kokiems dalykams visiškai neturi valios?
 
Tai ir yra keista, kad sportui aš turiu begalinę valią, įdomiems, su mano pomėgiais susijusiais projektais taip pat - visai neseniai pabaigiau vieną įdomų kūrinį. O kalbant apie mokyklą, namų darbus... Visiškai neturiu noro jų ruošti ar mokytis prieš kontrolinius. Bet žinau, kad reikia, ir šiaip ne taip padarau tai.

R. Sakoma, kad žmogui vienintelė kliūtis pasiekti kažką yra jis pats. Sutinki su tuo?

Žinoma, nes jeigu tingėsi, apsileisi ir nieko nedarysi - nepasieksi savo užsibrėžtų tikslų. Tas pats ir man su sportu - nors is skauda, vistiek darai pratimus toliau, bėgioji, nors is pro sukąstus dantis, ir nekreipi į kitus dėmesio.


R. Kaip matau, sportas tau yra svarbus. O pats galvoji, ką veiksi baigęs 12 klasių?

Pagalvoju, ir dažnai. Galbūt bandysiu stotį į kokį nors universitetą, tikriausiai Vilniaus, bet nežinau, kokie bus mano pažymiai, kaip išlaikysiu egzaminus... Nors kaip ir sakiau, mokytis neturiu valios, mano įvertinimai stebėtinai geri. O šiaip, norėčiau studijuoti informatiką, programavimą.



R.  Artimieji žino apie tokį apsisprendimą?

Žino, bet nenori, kad stočiau į kurią nors kolegiją ir bruka universitetus. Nežinau kodėl, bet mano tėvai yra įsitikinę, kad kolegija yra prasčiau. O mano požiūris visai kitoks. 

R.  Visiškai su Tavimi sutinku. O kas skatina tave žengti į priekį?

Į priekį? Tiesiog, mano užsibrėžti tikslai, taip pat aš pats save skatinu eiti, daryti, nesėdėti vietoje. Pavyzdys yra sportavimas - jis skatina tave kovoti dėl užsibrėžtų rezultatų, geros išvaizdos ir savijautos. O kai viskas įvyksta pagal planą, viduje jauti pasitenkinimą.

R.  Kaip įsivaizduoju save po dešimties metų?
Kaip marketingo specialistą, jau nemažai pasiekusį internetiniame versle. Ir šiaip, žmogų su "geru vidumi", padedantį kitiems.

R. Ką palinkėtum žmonėms, kurie yra nusivylę savo gyvenimu ir neturi dėl ko kovoti?

Visų pirma, pažinti save, savo galimybes, norus, ir atrasti gyvenimo kelią, kuriuo reikės eiti. Linkiu apsupti save gerais žmonėmis, kuriems mes rūpime. Dar linkiu turėti gerų draugų, nes be jų gyvenimas nykus ir beprasmis. O tikri draugai visada palaiko ir stumia į priekį, neleidžia pasiduoti... Bent jau mano atveju.


R. Ačiū už pokalbį ir protingas mintis :)

 


 
 

Komentarai

  1. Visada perskaitau tavo straipsnius. Visada patinka. Šis man irgi labai patiko. Mažytis pastebėjimas - "visiškai su tavimi sutinku" - Tavo žodžiai. Kadangi Tu rašai straipsnį, Tu kalbini savo pašnekovą, neturėtum išreikšti savo nuomonės. Kitaip straipsnis gali būt įvertintas kaip paperkamasis. Šiaip esi labai šaunuolė, kaip jau minėjau, man patinka tavo straipsniai. Taip ir toliau, siek užsibrėžto tikslo, ir tapk žurnaliste.:)

    AtsakytiPanaikinti
  2. Reikia bandyti ir daugiau intervių paimti. Kuo toliau tuo geresnė intervių kokybė bus.

    AtsakytiPanaikinti

Rašyti komentarą

Populiarūs šio tinklaraščio įrašai

kada ateina suvokimas, jog gyveni gerai?

šešios stygos vidurnaktį

Tobulas rudens rytas