Basomis per žolę


Šiandien pasijutau kažkaip keistai, lyg ne gegužės aštuntąją. Ryte nuobodžiai sėdėjau pamokose, ir nieko nesupratau, bet vėliau, išėjus į lauką, viduje kažkas sukirbėjo. "VASARA?" klausiamai sušaukė balsas galvoje, nes karštis ir saulės spinduliai netikėtai atakavo mane. Ne, ne vasara, tiesiog labai labai šilta pavasario diena, kuri kitiems gal ir ne taip rūpi.  Aš dar negaliu patikėti, kad praeitą mėnesį vaikščiojome apsivilkę storais paltais ir striukėmis, o štai šiandien į lauką išbėgau su palaidinuke, šortais, ir basa braidžiojau po žolę. Vaikščiojau ir žvyrkeliu, po to skaudėjo kojas. Bet tai yra vienas iš tų dalykų, kuris yra toks malonus, svaiginantis ir asocijuojasi su vasara... Pagaliau, pagaliau ateinančia vasara! Išsvajota ir laukta.
Tuo tarpu aš negaliu patikėti, kad jau baigiu 9, pirmą gimnazijinę klasę. Atrodo, neseniai išmokau rašyti rašinėlius ar traukti šaknį iš 16, o kitais jau metais laikysiu egzaminus... Laikas bėga greitai, ir mes negalime jo valdyti. Štai, viena sekundė pradingo. Štai vėl kita. Ir mes turime tai išnaudoti, kol tik galime. Vieni dabar sėdi ir skaito tai, kiti galbūt miega, o treti kalbasi su draugu ar drauge. O aš sėdžiu, rašau, ir kaip kasmet galvoju apie ateinančią vasarą ir labai greitai praėjusius mokslo metus, kurie, beje, buvo vieni iš sunkiausių. 

Aš laukiu tos dienos, kai galėsiu kuprinę įgrūsti giliai į spintą ir neištraukti iki rugsėjo pirmosios. Kai galėsiu visiškai pamiršti mokyklą, namų darbus ir renginius, kurių šiais metais turėjau tikrai daug! Be to, atradau save ir kitoje srityje - renginių vedėja. Na, nėra labai malonus jausmas pirmą kartą stovėti scenoje, vedėjo vietoje drebančiomis kojomis, bet koks palengvėjimas būna po to, kai viskas baigiasi, ir tau nereikia apie nieką galvoti! Dar vienas taškas vasaros naudai.
Laukiu, kol galėsiu rengtis tik šortais ir "maike". Maudytis ežere (šiemet pasižadėjau sau DAUG laiko praleisti prie vandens), ramiai sėdėdama ant pievos pildyti dienoraštį, gerti kavą ar galvoti temas straipsniams. Laukiu, kol galėsiu padėti mamai tvarkytis darže, važinėtis dviračiu, susitikti su draugėmis, apsipirkinėti, naktį išbėgti į lauką ir žiūrėti į žvaigždes, valgyti daug ledų, vykti pas vyresnius pusbrolius ir juos auklėti :D Beprotiškai noriu visų šių dalykų, ir žinau, kad kai bus laikas, bus ir jie.
Ir galbūt atleisite man, jei vasarą nebūsiu aktyvi čia, nes kaip ir minėjau, turiu daug ką nuveikti. O ir įkvėpimas ne visada ateina. Pavyzdžiui, pastarąsias 3 savaites, visiškai nekilo ranka rašyti. Galbūt dėl to, kad buvo labai daug veiklos?..

Tikiuosi, kad Jūs jau sugalvojote, kaip išnaudosite šilčiausio metų sezono laiką. Nepamirškite, kad liko tik 23 dienos, ir jos prabėgs nepastebimai.

Gero vakaro, 
Rūta

Komentarai

Populiarūs šio tinklaraščio įrašai

kada ateina suvokimas, jog gyveni gerai?

šešios stygos vidurnaktį

Tobulas rudens rytas