Ateitis bijo


...šios kartos. Taip, šaunu drąsiai, nuogai išrengdama šių laikų jaunimo įpročius. O gal net nejaunimo, labiau vaikų. Juk 12-13 metų, dar vaikai?
Šį straipsnį arba pamėgs arba nekęs. Viduriuko nebus.

Bijau laukti to, kas bus po 10-20 metų. Ką matysime, girdėsime, ir jausime. Bet apie viską iš eilės.


Kvepalai ar cigaretės?

Dauguma paauglių kartais jaučiasi vieniši, neturintys draugų, gyvenimas atrodo suknistas ir bereikšmis. Tada atsiranda noras būti panašiam į kitus ir neatsilikti. O tada rankose atsiranda ir cigaretė, bei alaus butelis. Ir viskas tik dėl to, kad atrodytum "kietas", ir visi tave gerbtų. Ir kas liūdniausia, tai dažniausiai daro merginos. Ir labai jaunos, dar net neturinčios bent 16 metų. Bet..ar nepagalvojam, kad tą "garbę" galima užsitarnauti kitaip? Savo bendravimu, elgesiu, humoro jausmu? Nesakau, kad visas jaunimas toks. Tikrai yra tokių, kurie nenori nei rūkyti, nei gerti, nei garsėti savo laisvu elgesiu ar keista apranga. Aišku, aš nieko prieš, kai išgeriama su protu per šventes ar ypatingas progas. Bet kai taip pasikartoja vos ne kiekvieną dieną, ateina laikas susimąstyti.
Ir dar, kaip manote, ar vaikinams labiau patinka kai mergina kvepia gėlėmis ir kvepalais, ar cigaretėmis ir alkoholiu?

Muzika

Man jau baisu. Kiekvieną kartą, kai atsidarau facebook puslapį, mergaitės kelia dainų nuorodas, dainininkų nuotraukas ir komentuoja, kaip jie jiems patinka. Viskas atrodo būtų gerai, bet pasižiūrėjus kokia ten muzika, man kyla abejonių, ar išvis, mūsų vaikai, anūkai žinos, kas buvo Bitlai? Queen? Nirvana? Net ir dabar dauguma jaunų žmonių nežino tokių pavadinimų, ir man tikrai gaila, kad ši muzika yra pamiršta. Dabar, mergaitės klykia dėl Justino Bieberio, One Direction, ar Nicki Minaj. Nesmerkiu šių dainininkų, bet gerbėjoms norėčiau pasakyti štai ką : ar šiais laikais muzika, jos žodžiai nebesvarbūs? Ar žiūrime tik į išvaizdą? Aišku, gerai , kai atlikėjas yra gražus ir labai talentingas. Bet iš išvardintų nematau potencialių kandidatų šiam titului.
Tad kur ritasi pasaulis muzikos prasme? Kur senasis/dabartinis rokas, lyrinės dainos? Tokios muzikos visdar yra, ir tikrai šviežios, bet reikia mokėti ją atsirinkti.

"Aš tave mylėjau. Bet dabar viskas baigta!"

Tokiomis ir panašiomis frazėmis šiandien atakuojamos socialinių tinklų sienos. Dvylikamečių mergaičių sienos. Dieve, atrodo 12 metų - pati jaunystė! Pirmas susižavėjimas (bet TIKRAI NE MEILĖ), žaidimai su lėlėmis, pašnekesiai su draugėmis mokykloje iki paskutinės skambučio sekundės į pamoką, mamos tempimas į parduotuvę, kad  nupirktų nuostabią raudoną suknutę, kurią matei vitrinoje ant manekeno, ir nusivylimas, kai mama sako "Ji tau 4 dydžiais per didelė...", filmukų žiūrėjimas.... Ak, aš jau dabar viso to pasiilgau! Pamenu, kai man buvo tiek metų, beprotiškai laukiau, kol Kalėdų Senelis atneš "Bratz" lėlę, nes niekada tokios neturėjau. O kai gavau, buvau laimingiausia pasaulyje! Ir tuo metu tikrai negalvojau apie savo „vaikiną, su kuriuo išsiskyriau, nes jis man buvo neištikimas", kaip daugumai atsitinka dabar. C'mon, juk gyvename tik kartą, užaugti dar spėsime, bus ištisi metai suaugusiųjų gyvenimo, o vaikystė - tik 1 dešimtis metų, tai ir pasidžiaukime ja! Neskubėkime suaugti, ir atrodyti lyg 40-metės poniutės...
O meilė ateis su laiku. Bet tikrai ne dvylikos ar vienuolikos metų. 


Atrodo, pasakiau viską ką norėjau, kas buvo susikaupę ir gulėjo galvoje visą vakarą. 
Galbūt daug kam nepatiks mano šioks toks "moralas", bet juk reikia ir blogų komentarų, ar ne? Ne visiems turi patikti tas pats.



Gero vakaro,
linkiu gerbti ir tausoti savo geriausius gyvenimo metus!
Rūta.♥

Komentarai

Populiarūs šio tinklaraščio įrašai

kada ateina suvokimas, jog gyveni gerai?

šešios stygos vidurnaktį

Tobulas rudens rytas