Į ką lygiuojamės?


Šiuolaikinis mūsų gyvenimas sukasi ir juda greitai. Kartais mes net nespėjame pasidžiaugti rudeniu, o štai jau ir balta žiema ateina. Bet kartais gyvenimas juda lėtai, suteikdamas progą pasidžiaugti kiekviena smulkmena.
Viena mėgstamiausių mano frazių, kuria naudojuosi gyvenime yra „Džiaukis net ir mažiausiais dalykais, kol gali" . Ištikrųjų gyvename tik vieną kartą, todėl reikia iš jo išspausti viską - laimę, džiaugsmą, juoką, geras emocijas ir grožį. Taip, būtent grožį. Jeigu Dievas mums suteikė tik 1 šansą pasidžiaugti savo egzistencija, kodėl gi mums jos neišnaudojus iki limitų? Kodėl turime nekreipti dėmesio į tokias smulkmenas kaip apranga, kūno puoselėjimas, manieros? Juk yra daugybė žmonių, kurie yra savo gyvenimą pašventę būten šiems tikslams - tai dizaineriai, kosmetologai, žurnalų kūrėjai ir t.t. Jeigu jų nebūtų, nesuprastume mados, neturėtume stiliaus suvokimo ir būtume pilka masė. Bet dauguma žmonių ir yra.



Kodėl mes visi atrodome taip vienodai? Kodėl bijome išsiskirti iš minios? Nes mes lygiuojamės ne į tuos žmones.
Savo pažįstamų žmonių rate turiu kelis egzempliorius, kurie vaikšto, juda ir bando rengtis panašiai kaip jų idealai. Na, nieko tokio, jei tau patinka kaip kitas žmogus atrodo. Gali iš jo pasisemti idėjų, paklausti patarimo. Bet ne akivaizdžiai stovėti prie jo ir rodyti savo "naująją" asmenybę. Lyg tas "laimingasis" , kurį kopijuoji, apsidžiaugs. Mes kiekvienas norime būti individualūs, originalūs ir skirtingi. Tai kam griauti šią taisyklę? Jos negalima laužyti. Nes pasaulis visiškai praras pusiausvyrą ir taps nevaldomas.


Negi tikrai būtų įdomu turėti savo atspindį, kuris galvotų kaip Jūs? Vaikščiotų kaip Jūs? Rengtųsi kaip Jūs? Manau nei vienas to nenori. Todėl reikia atsainiai rinktis idealus ir į juos lygiuotis.
Jei norime pasisemti stiliaus žinių ir neturėti konkrečios mados ikonos - puiku! Tereikia paskaityti tam tikros tematikos žurnalus, kuriuose siūloma kas madinga kiekvieną sezoną. O jeigu Jūs, kaip ir aš, norite turėti sąvąjį idealą - prašau, pasirinkimas tikrai didelis - Marilyn Monroe, Twiggy, Michael Jackson, gal net Paris Hilton, ir dar begalė kitų žmonių, kurie vienaip ar kitaip žavi savo asmenybe, stiliumi ar mąstysena.
Bet nereikia aklai pasikliauti jų veiksmais - juk mes patys turime savo galvą. Tereikia mokėti ją panaudoti!


Bet jeigu mes ant kaklo nešiojamės švilpiantį arbatinuką (atsiprašau už išsireiškimą), nebežinau, kas gali padėti. Taip apibūdinu žmones, kurie aklai seka paskui savo "draugus" ir daro tai, kas jiems net nepatinka.
Pavyzdžiui : "draugeliai" sumastė apmėtyti kiaušiniais matematikos mokytojo mašiną. O tau tas mokytojas patinka, tu su juo gerai sutari ir per šio dalyko pamokas jautiesi puikiai. Nejaugi pasiduosi kvailų vaikų išmonei, ir padarysi tokį dalyką? Nes paskui, atseit, "nebūsi kietas"? NE. Mąstyk pats, gyvenk savo gyvenimą ir pastovėk už save. Jeigu tokie "draugai" tau atsuks nugarą, tada jie išvis nebuvo tavo draugai. Nereikia švaistyti savo laiko žmonėms, kurie jo neverti. Geriau rasti tą sielos draugą, kuris priimtų mus tokius, kokie esame.

Tad atsargiai rinkitės savo idealus. Nes net ir jie klysta.

Gero vakaro,
Rūta.♥

Komentarai

Populiarūs šio tinklaraščio įrašai

kada ateina suvokimas, jog gyveni gerai?

šešios stygos vidurnaktį

Tobulas rudens rytas