Tik 1 mėnesis laisvės


            Šiandien rugpjūtis - paskutinis vasaros mėnuo. Bet galbūt labiau interpretuojamas ne kaip pačios vasaros (metų laiko) bet LAISVĖS mėnuo. Laisvės, kurios šiais metais daugiau nebepatirsime. Žinoma, turėsime įvairių atostogų, tokių kaip rudenio, kai kris auksiniai lapai, Velykų, kai ridensime išdažytus kiaušinius, ar Kalėdų, kurios kaip visada bus stebuklingos ir džiaugsmingos, o akys spindės iš laimės. 
            Bet šiemet jau nejausime to jausmo, nekvėpuosime tokiu oru, nematysime tokio dangaus su milijonų vertais saulėlydžiais. Pabudę ir išbėgę į lauką rytinei mankštelei nematysime rasos lašelių ir basomis kojomis nelakstysime po šlapią žolę ir neužuosime nuostabių gėlių kvapo, o kažkur toli toli neklegės paukščiai...
           Nebus ir kada rengtis savo mėgstamais rūbais. Gėlėtas sijonais, plonomis palaidinukėmis, džinsiniais švarkeliais ir basutėmis...Nes ateis ruduo, spalvų paletė visai kita, o ir oras nebus toks kaip dabar. Beto, aš jau eisiu į 9 klasę, todėl bus privaloma nešioti uniformą....Na, gerai, kad būtinas tik švarkas, todėl jį galėsiu derinti su kuo tik norėsiu. Rugsėjį praneša šiltą! Metas skleistis idėjoms.
            Man šie 3 mėnesiai yra svarbūs ne vien dėl aprangos ar apsipirkimų. Kada gi daugiau gali susitikti su draugėmis, gulėti prie ežerų, daryti kvailas nuotraukas? Ar negalvoti apie ateitį, egzaminus, mokslus... Nes būtent kitą mėnesį tai privalėsiu daryti. O ir šio mėnesio kelias dienas turėsiu išnaudoti kitkui - reikės pasirūpinti mokykliniais reikmenimis, viską pasiruošti naujiems 9 mėnesiams darbo ir toliau rūpintis dėl savo ateities ir siekti svajonių.
           Bet nenoriu tokiomis liūdnomis ir rutiniškomis mintimis baigti šio straipsnio. Sakau Jums - praleiskite šį paskutinį mėnesį kuo smagiau ir prasmingiau - susitikite su seniai nematytais draugais ar giminaičiais, gerkite arbatą ar kavą pievutėje, apsitvarkykite gėlių darželį, nuvažiuokite prie jūros(!!) ir tiesiog džiaukitės gyvenimu - išsemkite rugpjūtį iki paskutinio lašo.


Gero vakaro Jums linki Rūta.
          
           
       
          
     


Komentarai

  1. Manau tavo straipsniai yra tikrai labai geri, tikrai įdomu paskaityti juos, taip ir toliau, tik manau kada tau reikėtu dėti daugiau savo nuotrauku, pvz kaip u sakai stebeti saulelydzius, gerti kava,arbata ant pievutes ir t.t. tai tu siuos ivykius iamzink savo fotoaparate o tuomet prie straipsneliu ikelk savo pacios nuotrauku. ;) tai tiek. :ppP

    AtsakytiPanaikinti

Rašyti komentarą

Populiarūs šio tinklaraščio įrašai

kada ateina suvokimas, jog gyveni gerai?

šešios stygos vidurnaktį

Tobulas rudens rytas